Acasă » Stiri » Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”

Începe cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internațional de Folclor

„Muzici și Tradiții în București”, în Parcul Izvor din Capitală

21 – 23 iunie 2019

-intrare liberă-

 

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în perioada 21 – 23 iunie 2019, în Parcul Izvor din Capitală, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”. Evenimentul aduce în fiecare an în atenția publicului urban arta populară, tradițiile autentice și cele mai frumoase spectacole de folclor din țară și din străinătate!

PROGRAM COMPLEThttps://urlzs.com/1rbj1

Evenimentul, care debutează vineri, 21 iunie, cu parada costumelor populare, reuneşte în Parcul Izvor un târg de meșteșuguri și produse autohtone, spectacole de folclor, ateliere de creație pentru copii, o zonă de folclor reinterpretat – IEsc, care celebrează Ziua Universală a Iei și două spații gastronomice.

Pe parcursul celor 3 zile, pe scena festivalului, vor urca ansamblurile invitate din China, Serbia, Slovacia, Republica Macedonia de Nord și Ucraina, care îşi vor prezenta costumele, coregrafia și ritmurile, dar şi artişti români precum Orchestra Națională „Valahia”, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă, Gheorghe Zamfir, Damian Drăghici, Petrică Mâțu Stoian, Cornelia și Lupu Rednic, Margareta Clipa, Aneta Stan, Ștefania Rareș, Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocărița, Floarea Calotă, Maria Dragomiroiu, Dinu Iancu Sălăjanu, Lavinia Goste, Monica Anghel, Luminița Anghel, Nico, Paula Seling.

Parada costumelor populare

Parada costumelor populare românești și internaționale, care va deschide Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București“ va incepe vineri, 21 iunie, la ora 15:00 și se va desfășura pe traseul Piața George Enescu (Ateneul Român) – Calea Victoriei – Cercul Militar – B-dul Regina Elisabeta – Strada Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor. Peste 500 de artiști, ansambluri naționale şi internaționale, comunități şi minorități naționale și fanfare vor defila în parada #FIF2019, în costume tradiționale, oferind privitorilor și câteva demonstrații de cântece și dans.

Târgul meșteșugurilor și zone gastronomice

Pe parcursul celor trei zile, bucureştenii prezenţi în Parcul Izvor se vor întâlni cu artizani și meșteșugari autentici din toate zonele țării, care vor aduce în atenție arta populară românească și gastronomia tradițională. La cele aproximativ 70 de căsuțe amplasate pe aleile Parcului Izvor, între orele 10:00 – 22:00, bucureștenii vor putea descoperi o gamă variată de obiecte de artizanat, accesorii și obiecte decorative, dar și un târg cu produse alimentare naturale, precum: miere, turtă dulce, cozonaci, kurtoș, pălincă, dulcețuri, zacuște, specialități tradiționale din carne sau plăcinte.

În cadrul festivalului vor fi amenajate și două zone gastronomice, care vor fi deschise zilnic, între orele 10:00 – 22:00, timp în care publicul este așteptat cu specialități tradiționale românești.

IEsc – zona de folclor reinterpretat din cadrul festivalului

Zona de folclor reinterpretat – IEsc, pregătește publicului zilnic, în intervalul 10:00 – 22:00 o serie de activități care îmbină tradiționalul cu modernul: studiouri foto profesionale, în care vizitatorii își vor putea face fotografii îmbrăcați în ii (puse la dispozițe de organizatori), colțuri de make-up și hairstyling, ateliere creative dedicate motivelor tradiționale, bazar și o zonă gastronomică și de relaxare, toate cu intrare gratuită.

Vineri, de la ora 20:00, în Parcul Izvor va avea loc proiecția filmului românesc Moromeții 2, regizat de Stere Gulea, iar sâmbătă și duminică, de la ora 18:00 vor susține concerte de folclor reinterpretat Nico de Transilvania, Argatu, Fantome, Maria Răducanu și mulți alții.

Ateliere de creație pentru copii

Ca în fiecare an, pentru copii au fost amenajate două zone speciale, acolo unde sunt invitați să participe la ateliere de creație cu teme inspirate din arta populară românească, deschise zilnic, în intervalele 10:00 – 14:00 și 16:00 – 19:00.

Reamintim că în cei 12 ani, Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” s-a bucurat de participarea a 30 de țări, 24.000 de artiști naționali și internaționali, 800 de artizani, meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de aproximativ 280.000 de spectatori.

Evenimentul își păstrează și în anul 2019 statutul de cel mai mare festival internațional de folclor din România, prin diversitatea programului artistic și datorită unui public aflat într-o continuă creștere. Din același motiv, evenimentul se relochează, la cea de-a XIII-a ediție, din Parcul Cișmigiu în Parcul Izvor, schimbându-și astfel numele în Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București“. Festivalul face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională, care reunește cele mai importante festivaluri de folclor la nivel mondial.

Intrarea la toate activitățile din cadrul evenimentului este liberă!

 

Detalii pe: www.fifbucuresti.ro sau pe paginile de Facebook:

www.facebook.com/FIF.MuzicisiTraditii

www.facebook.com/creartIEsc

Facebook events:

FIF – Muzici și Tradiții în București 2019: https://bit.ly/2MClJQk

IEsc 2019: https://bit.ly/2IC005Q

____
➡ Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București“ este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională.

➡ Televiziunea Română, co-producătorul evenimentului, difuzează an de an, pe TVR1, cele mai frumoase momente de muzică și dans prezentate în cadrul festivalului.

➡ Partener media: Radio România Antena Satelor

➡ Partener: Apa Nova

De 13 ani ne bucurăm împreună de frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni!

 

 

Cine ne iubește



Citește și

creart
Total time: 1734921463.439 s