SEBASTIAN COMANESCU – FLUTURI ET AL.
O expoziție satelit în cadrul festivalului de artă și tehnologie NOVA @ Galeria creart
Ieri s-a deschis la Galeria creart expoziția lui Sebastian Comanescu – Fluturi et al., un eveniment satelit al festivalului de artă și tehnologie NOVA care îi reunește la București, până pe 15 septembrie, pe unii dintre cei mai inovatori artiști ai momentului, dintre aceștia Joan Fontcuberta, Paula Vitola sau memoryMechanics.
Fluturi et al. reprezintă o colecție de lucrări audio-vizuale de explorare a meta spațiului modelelor teoriei haosului. Din fundalul unor traiectorii care pot părea haotice se dezvăluie formațiuni care invită la introspecție; în ciuda sensibilității sistemului, din orice punct începe să fie parcurs, acesta pare să evolueze similar, dar nu identic.
Sebastian Comanescu este designer computațional / new media artist și lucrează în București. A absolvit cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în 2018, iar în prezent studiază Tehnologii Interactive pentru Artele performative și Media în cadrul Centrului CINETic al UNATC București. A lucrat ca designer în Bucuresti și Londra și a avut colaborări în Polonia și Olanda. Lucrările sale au apărut în expoziții colective internaționale (Ars Electronica Festival) și locale (BIOS, Romanian Creative Week). În 2020 a înființat propriul studio care practică o abordare bazată pe cercetare în dezvoltarea de proiecte de design, architectură si New Media. La baza metodologia de lucru preia si analizează forme și fenomene naturale care mai apoi sunt traduse în design-uri informate pe baza unui proces de lucru computațional.
Expoziția Sebastian Comanescu – Fluturi et al este deschisă la Galeria creart până pe 15 septembrie.
Program: Luni – vineri: 10.00 – 20.00 / sâmbătă-duminică: 19.30 – 22.00.
—-
NOVA explorează forme contemporane de expresie artistică făcute posibile de tehnologii inovatoare. Evenimentul se desfășoară în perioada 23 august – 15 septembrie. Pe parcursul a trei săptămâni, artiști din România, Spania, Marea Britanie, Austria, Danemarca, Letonia sau Canada vor aduce la București performance-uri, instalații interactive și lucrări de artă care îmbină fotografia, mișcarea, sunetul, jocurile sau design-ul cu tehnologii precum Inteligența Artificială.
Expoziția principală NOVA a fost inaugurată la Galeria Galateca, iar alte spații ale festivalului includ creart Gallery, CINETic sau DESCHIS Gastrobar.
Calendarul complet al festivalului poate fi consultat pe www.novanova.ro
Emilia Păunescu, curatorul NOVA:
„2020/2021 este bucata de timp în care cu toții am ajuns să ne punem întrebări mari în cadre mici. Dincolo de performanța tehnologiilor pe care le implică, lucrările din această ediție a NOVA vorbesc despre identitate și apropiere. Sunt câteva unghiuri personale ale artiștilor invitați, interesant de descoperit împreună. Arhitecturi ale “eu”-ului și ale “noi”-ului, construite cu instrumentele vremii. Ca să ne ajute să ne privim mai îndeaproape, rețele neuronale artificiale complexe parcurg zilnic procese de învățare gigant. Am inclus în NOVA o parte cuceritoare a acestor duete om-mașină, în care ne căutăm.”
Participarea la evenimentele NOVA este gratuită. O parte dintre performance-uri și workshop-uri necesită înscriere prealabilă. Toate detaliile se găsesc pe site-ul festivalului, precum și pe paginile de Facebook și Instagram:
NOVA este organizat de FINEDREFINED și Asociația Culturală Control N și este powered by George. Primul banking Inteligent.
NOVA are loc cu sprijinul Kulturværftet | The Culture Yard, CLICK AI-days, AI Lab, HAUT, Catch, Kunstuniversität Linz, Interface Cultures, Ambasada Canadei în România, Ambasada Spaniei în România, Conceptual Lab by Theo Nissim, creart, Teatrelli, Galateca, British Council, UNATC, CINETic, DESCHIS Gastrobar.