Acasă » Stiri » Expoziția „Arhitectură și Regalitate” la Roma

Expoziția „Arhitectură și Regalitate” la Roma

Primăria Municipiului București organizează, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Cultural Român prin Academia di Romania de la Roma, expoziția „Arhitectură și Regalitate”. Expoziţia va avea loc la Galeria Academiei di Romania, în perioada 10 mai – 06 iunie 2018 și va fi vernisată în data de 10 mai 2018, ora 18:00, cu ocazia Zilei Regalității.

Expoziția „Arhitectură și Regalitate” este semnată de acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, prof. dr. arh. Augustin Ioan, prof. dr. arh. Marius Marcu-Lapadat, curator – Ionel Stoicescu și se desfășoară sub Auspiciile Familiei Regale a României. Expoziția este însoțită de filmul documentar „Reședințe ale Regalității Române” (subiect și scenariu acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu).

Expoziția este dedicată aniversării a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 de ani de la proclamarea Regatului României.

Expoziţia „Arhitectură și regalitate” ilustrează trei teme mari: „Arhitectura regilor şi a reginelor României”, secțiune care remarcă rolul direct al regilor și al reginelor României în realizarea unora dintre cele mai importante edificii ale țării, de la Castelele Peleș și Pelișor și Palatele Regale din București, până la proiectele A.L.R Principesa Moștenitoare Margareta și Principelui Radu de la Săvârșin și Curtea de Argeș, „Arhitectura reprezentativă în România influenţată de regalitate şi de monarhi”, temă dedicată influenței regalității în societate, în configurarea unor direcții în arhitectura din România și „Expoziţia expoziţiilor regale” care ilustrează arhitectura ca o proiecţie în exteriorul monarhiei, către societate, dar şi către străinătate, o arhitectură despre cum dorea Regatul României să fie privit în exterior, de la Expoziția Generală din 1906, la pavilioanele Regale ale României din anii treizeci (Paris şi New York).

Cine ne iubește



Citește și

creart
Total time: 1734848911.1378 s