Acasă » Noutati » Expoziția „Arhitectura Centenarului” itinerată la Viena

Expoziția „Arhitectura Centenarului” itinerată la Viena

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Viena, organizează vineri, 16 noiembrie 2018, ora 19:00 vernisajul expoziției „Arhitectura Centenarului”, la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena (Argentinierstraße 39).

 

Expoziția este deschisă publicului în perioada 17 noiembrie – 7 decembrie 2018 și constă în 100 de imagini de arhitectură, însoțite de un argument oferit de acad. Răzvan Theodorescu, vice-preşedinte al Academiei Române şi tematizează trei perioade distincte ale arhitecturii românești: perioada interbelică, perioada de după Al Doilea Război Mondial, precum şi perioada de după Revoluția din decembrie 1989. Proiectul este coordonat de curatoarea Ana-Daniela Sultana, absolventă a Universității de Artă Aplicată din Viena.

 

„Arhitectura Centenarului” se înscrie în seria evenimentelor pe care Primăria Capitalei, prin creart, le-a pregătit pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918 și a fost pentru prima dată prezentată la București în perioada 4–18 mai 2018, în Pasajul Universității.

 

După o primă itinerare în țară, la Iași, la Muzeul Mitropolitan, în cadrul celei de-a 4-a ediții a festivalului MUST de Arhitectură, ce a avut loc în perioada 12-20 octombrie 2018, expoziția „Arhitectura Centenarului” se află pentru prima dată în afara României, la invitația Institutului Cultural Român de la Viena.

 

Pentru itinerarea expoziției la Institutul Cultural Român de la Viena a fost realizată de către prof. univ. dr. arh. Sorin Vasilescu, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, membru al Uniunii Arhitecţilor şi al Ordinului arhitecţilor din România o selecție reprezentativă de 100 de repere arhitecturale construite în România între anii 1918 și 2018.

Cine ne iubește



Citește și

creart
Total time: 1737433838.9212 s