Loading Events

« All Events

Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor @ Grădina cu Filme

September 15 @ 8:00 pm - 9:30 pm

| 45 lei + taxe
🗓 Duminică, 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, de la 🕗 𝐨𝐫𝐚 𝟐𝟎:𝟎𝟎, te invităm în 📍 𝐆𝐫𝐚̆𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐜𝐮 𝐅𝐢𝐥𝐦𝐞 – 𝐂𝐢𝐧𝐞𝐦𝐚 & 𝐌𝐨𝐫𝐞 (sediul CREART – Piața Alexandru Lahovari 7, București) la 🎶 𝐫𝐞𝐜𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 „𝐔𝐧 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭, 𝐮𝐧 𝐩𝐢𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧 𝐭̦𝐚𝐦𝐛𝐚𝐥 – 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐢𝐜, 𝐣𝐚𝐳𝐳, 𝐟𝐨𝐥𝐜𝐥𝐨𝐫”.

🎹 Pianistul 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧 𝐑𝐚̆𝐝𝐮𝐜𝐚𝐧𝐮 revine în septembrie cu 𝐚 𝐝𝐨𝐮𝐚 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐚 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 „Un artist, un pian și un țambal”, care promite ca în această toamnă să încânte publicul din întreaga țară cu o fuziune inedită de muzică clasică, jazz și sonorități tradiționale românești, motto-ul turneului rămânând același și la această ediție: „Muzica e una!”.

💬 „Acest turneu este o provocare pentru mine. O ocazie de a arăta mai multe faţete, mai multe ipostaze ale personalităţii mele muzicale, să mă arăt pe mine ca întreg. Așa am gândit și programul acestei ediții, adică încep cu muzică clasică şi pe urmă uşor, uşor mă îndrept către lumea improvizaţiei şi a jazz-ului şi apoi să mă reîntorc la rădăcină, la muzica folclorică.” (Cătălin Răducanu)


📣 Programul este alcătuit din lucrări de mare rafinament din creaţia lui Scarlatti, Beethoven, Rachmaninov şi Debussy, dar cuprinde și improvizații pe teme de jazz, precum Thelonious Monk – Blue Monk, Victor Young – Stella by Starlight, João Bosco – Incompatibilidade de Gênios sau improvizații pe teme din folclor ca Mociriță cu trifoi, Leliță Ioană, Pe deal pe la cornățel. Pentru secţiunea rezervată țambalului, Cătălin Răducanu a pregătit lucrări de Toni Iordache – Baladă Haiducească sau Toni Iordache – Horă din Muntenia, Grigoraș Dinicu – Hora Staccato, dar şi un aranjament propriu la Picături de untdelemn al aceluiaşi Toni Iordache.


💬 „Las publicul să mă descopere. Asta am încercat de-a lungul vieţii mele de artist de până acum, să-mi pun sufletul pe tavă şi să fiu eu însumi în ceea ce interpretez. Dar este, în acelaşi timp, așa cum am zis, o provocare. Este solicitant să faci schimbul ăsta în interior, în câteva secunde, să ieși din pianistul de muzică clasică, să încerci să devii improvizator şi pe urmă să îmbraci haina muzicii tradiţionale. Însă de fiecare dată satisfacția că am putut bucura oamenii cu muzica mea este mai importantă ca orice altceva.” mai spune pianistul Cătălin Răducanu.


🟢 Accesul începând cu ora 19:00
🎟 Bilete pe https://eventbook.ro/…/bilete-gradina-cu-filme-un… și la agenția de bilete CREART (Piața Alexandru Lahovari 7, deschisă Joi – Vineri 14:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică 17:00 – 20:00)
ℹ️ Regulament: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/


ℹ️ Detalii și itinerar turneu pe www.ArtistPianTambal.ro
➡️ Instagram: https://instagram.com/artist.pian.tambal
➡️ Facebook: https://www.facebook.com/Artistpiantambal
🎞 Filmul primei ediţii a turneului „Un artist, un pian şi un ţambal”: https://www.youtube.com/watch?v=d487mbEEbw4

Details

Date:
September 15
Time:
8:00 pm - 9:30 pm
Cost:
45 lei + taxe
Event Categories:
,

Venue

Grădina cu Filme – Cinema & More
Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, București, România
+ Google Map
Website:
www.gradinacufilme.ro
creart
Total time: 1725776475.1893 s