Acasă » Stiri » Crăciunul prinde contur la Atelierele pentru cei mici!

Crăciunul prinde contur la Atelierele pentru cei mici!

Sărbătorile de iarnă se apropie marcând ieşirea din timpul cotidian, profan şi pătrunderea într-o nouă dimensiune temporală în care colindul aduce cu sine bucuria şi speranţa unui nou început. Pentru cei mici, această perioadă stimulează manifestarea liberă a creativităţii şi se consumă între joc, joacă şi cadouri, oferite şi primite. Pentru părinţi, acum este momentul să le ofere copiilor oportunitatea de a-şi valorifica resursele de imaginaţie, îndemnându-i să ia parte la activităţi care să le solicite spontaneitatea. Luând în calcul atât de nevoile copiilor cât şi de cele ale părinţilor, creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, împreună cu CREATIVE ARTS, organizează, în perioada 2 noiembrie – 15 decembrie, o platformă de 13 ateliere dedicate celor mici, în cadrul cărora aceştia vor celebra sărbătorile de iarnă, într-un mod creativ. Fascinaţia pentru perioada Crăciunului se împleteşte cu impulsul firesc, natural al copiilor de a transforma materia (hârtia, sticla, în cazul de faţă), în forme complexe: jucării, felicitări şi decoraţiuni pentru casa şi bradul de Crăciun. Trainerii Creative Arts vor iniţia copiii în tehnici ale hârtiei, tehnici de reciclare creativă şi handmade şi vor fi alături de aceştia, în fiecare weekend alocat activităţilor, la sediul nostru din piaţa Lahovari, nr. 7.
Programul platformei de workshopuri din Mini Proiect 13 de Crăciun a debutat în data de 2 noiembrie, la ora 11:00, la sediul creart, cu atelierul de ,,Reciclarea creativă – globuri din becuri’’, în cadrul căruia copiii au transformat, timp de două ore (durata fiecărui curs) becurile în globuleţe de Crăciun. Cursurile se vor desfăşura în continuare în fiecare zi de weekend, până în data de 15 decembrie, şi vor include activităţi de creaţie ce presupun realizarea de ghirlande pentru decorarea casei, brăduţi de hârtie, globuri de polistiren şi multe alte surprize. Toate materialele necesare realizării obiectelor decorative vor fi puse la dispoziţia cursanţilor de către organizatori: materiale reciclabile, culori, materiale textile, mărgele, etc. În funcţie de specificul fiecărui curs, taxa şi vârsta copiilor variază între 3 şi 12 ani şi de la 25 la 40 de RON. Detalii şi descrieri ale atelierelor, precum şi costuri găsiţi pe http://creativeartsbucuresti.wordpress.com/.

 Deoarece muzica şi exersarea unui instrument muzical comportă beneficii importante pentru copii, contribuind atât la dezvoltarea creativităţii cât şi la cizelarea abilităţilor de relaţionare, îi aşteptăm pe cei mici la atelierul ,,Puţină muzică, puţin zgomot’’, începând cu data de 10 noiembrie, ora 14:00. Acesta va fi susţinut de Sasha Liviu Stoianovici, trainer de muzică în cadrul Creative Arts. Structura atelierului cuprinde trei şedinţe săptămânale, cu durata de câte 45 de minute, ce se vor desfăşura doar duminica, între ora 14:00-14:45, după cum urmează: în zilele de 10 si 17 noiembrie prima şedinţă, în zilele de 24 noiembrie şi 1 decembrie a doua şedinţă şi zilele de 8 si 15 decembrie a treia şedinţă.
Participanţii vor fi iniţiaţi în arta de a cânta la diferite instrumente muzicale tradiţionale sau specifice altor zone, precum, fluiere, tilincă, buhai, drâmbă, gong iar, la finalul cursurilor îşi vor demonstra iscusinţa prin susţinerea unui mic concert.
Doritorii se pot înscrie şi pot obţine alte informaţii între orele 10:00 ṣi 20:00, prin e-mail la adresa anca@creativearts.ro sau la numărul de telefon 0721.321.890.
Programul întregii platforme de ateliere este:
2 noiembrie – Reciclare creativă – globuri din becuri – 35 lei (vârsta minimă 3 ani)
3 noiembrie – Tehnici ale hârtiei – fulgi de zăpadă – 25 lei (vârsta minimă 5 ani)
9 noiembrie – Reciclare creativă – decoraţiuni din nasturi şi fermoare – 35 lei (vârsta minimă 4 ani)
10 noiembrie – Tehnici ale hârtiei – felicitări de Crăciun – 25 lei (vârsta minimă 4 ani)
16 noiembrie – Handmade – decoraţiuni din fetru – 40 lei( vârsta minimă 6 ani)
17 noiembrie – Reciclare creativă – decoraţiuni din cleşti de rufe şi beţe de îngheţată – 35 lei (vârsta minimă 4 ani)
23 noiembrie – Tehnici ale hârtiei – braduţi decorativi – 25 lei (vârsta minimă 4 ani)
24 noiembrie – Handmade – globuri din polistiren decorate – 25 lei (vârsta minimă 5 ani)
30 noiembrie – Reciclare creativă – păpuşi din şosete – 35 lei (vârsta minimă 4 ani)
1 decembrie – Reciclare creativă – instalaţii – 40 lei (vârsta minimă 4 ani)
7 decembrie – Handmade – ghirlandă – 40 lei (vârsta minimă 5 ani)
8 decembrie – Reciclare creativă – globuri din pahare şi capace de borcan – 40 lei (vârsta minimă 5 ani)
14 decembrie – Handmade – globuri din mărgele 40 lei (vârsta minimă 6 ani)

Add your comment

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1722083139.5847 s